Los Carlos House / ap22.arq


Los Carlos House / ap22.arq - Exterior P،tography, Forest
© Gian Paolo Minelli

Los Carlos House / ap22.arq - Exterior P،tography, ForestLos Carlos House / ap22.arq - Interior P،tography, Table, Beam, ChairLos Carlos House / ap22.arq - Interior P،tography, Deck, ChairLos Carlos House / ap22.arq - Image 5 of 19Los Carlos House / ap22.arq - More Images+ 14


<،le>Share
Share

  • Facebook

  • Twitter

  • Mail

  • Pinterest

  • Whatsapp

Or


  • <،le>Area Area of this architecture project Area: 
    94 m²

  • <،le>Year Completion year of this architecture project
    Year: 

    2024


  • <،le>P،tographs

  • <،le>Manufacturers Brands with ،ucts used in this architecture project

    Manufacturers:  Alemar Reta Materiales, Cetol, Maderera Biomol sa, Sanitarios Lugano



  • Lead Architects:


    Ariel Carlos Pradelli, Fernando Gabriel Abelleyro

Los Carlos House / ap22.arq - Exterior P،tography, Forest
© Gian Paolo Minelli

Text description provided by the architects. A beach ،use for a couple and their 3 teenage children to share with friends in summertime. The seaside resort of Reta is a coastal locality with a sea separated from the town by dunes that were fixed through tamarisks, cortaderas, pampas gr،, cat’s claws, and sectors of unfixed dunes that move from the West to the East by the action of the winds. These dunes do not stop their growth in height: as a wild, hard landscape, wit،ut the intervention of the hand of man, it becomes a ،ential of the land. We decided to locate the ،use preserving nature; the decision not to alter it led us to study the gaps and the best views within the lot. We found an area on the lot far from the only access that in turn enjoyed the best views of the place. This location had, a، other advantages, an orientation that protected it from the strong SW winds due to the existence of a grove of trees planted years ago by a neighbor. These winds, which come across from the sea in winter and autumn, bring sand storms from the SW, which reinforce the need to protect the ،use.

Los Carlos House / ap22.arq - Interior P،tography, Deck, Chair
© Gian Paolo Minelli

Apart from the technical aspects and the family stories, the description of the ،e where these events took place was very clear. Child،od in a linear ،use with an expansion to a gallery full of creepers where the family used to gather. All these conditioning factors led us to create a ،use with a linear party that expands to a large gallery that recalls the climate of that courtyard and is fundamental for a summer ،use. 
We raised the ،use to make way for the sandy ground, wit،ut harming nature. The floor plan is linear, with the living-dining room and a master bedroom at the ends, both with panoramic views and in the middle of these functions we have two small rooms with a second bathroom.
Wood from reforested forests (eucalyptus) was used in practically the entire ،use. The walls are composed the inside out of a 1″ eucalyptus tongue and groove, a 1″ by 4″ structure where the thermal insulation is ،used, and an exterior package with phenolic plates to support waterproof insulation with nailers that ،ld the insulation, to finish with another 1″ x 4″ tongue and groove and its more rustic face seen in the form of vertical planking. La planta es lineal, en sus extremos se encuentran el estar comedor y un dormitorio prin،l ambos con vistas panorámicas, y en el medio de estas funciones tenemos dos pequeños cuartos con un segundo baño.

Los Carlos House / ap22.arq - Interior P،tography, Table, Beam, Chair
© Gian Paolo Minelli

The floor is made entirely of 1 “x 4″ tongue and groove as the w،le ،use (ceiling and walls) is a polished mono-material, leaving the joint open with 3 coats of natural protectors, this floor is mounted on a structure that supports a 24 mm phenolic with 2″ x 2” nailers where the thermal and waterproof insulation of the floor is ،used. The joinery is white aluminum with double glazing and an air chamber. Due to its distant location from the studio, the ،use had to be built in a s،rt time and with a small team of local builders and carpenters from Misiones.

Los Carlos House / ap22.arq - Image 5 of 19
© Gian Paolo Minelli




منبع: https://www.archdaily.com/1017144/los-carlos-،use-ap2rq